Οι άνθρωποι


Μιχάλης Ηρωγλίδης

Chef

Γεννήθηκα στη Δράμα και μεγάλωσα σε ένα χωριό στους πρόποδες του Παγγαίου. Οι μνήμες από την παιδική μου ηλικία κρύβουν εικόνες από τους κήπους και τους μπαξέδες της μητέρας μου, μυρωδιές από την κουζίνα της και τη γλυκειά αθωότητα της αυθεντικής γεύσης της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Έχοντας δουλέψει τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια ως μάγειρας, τόσο σε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, όσο και σε μεγάλα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και της Αθήνας, περνώντας ατελείωτες ώρες μέσα στις κουζίνες και έχοντας ζωντανές μέσα μου τις γεύσεις της μακεδονικής γης, αγάπησα τη μεσογειακή κουζίνα όσο καμία άλλη. Το ΜΙΜΑΥΑ είναι για μένα αυτό ακριβώς: η γνώση, η αγάπη και το μεράκι που γίνονται τελικά γεύσεις!

Bar manager

Νοέμβριος 2006, Δουβλίνο: μετά από περιήγηση στην αγορά της πόλης, καταλήγουμε στο παλιό αποστακτήριο του Jameson Whiskey. Eκεί, που από το 1780, η οικογένεια του John Jameson δημιουργεί με τρία απλά συστατικά: νερό, μαγιά και κριθάρι ένα εκπληκτικό ουίσκι. Επόμενος σταθμός, το μικρό αποστακτήριο της οικογένειας Guinness. Μετά την ξενάγηση, απόλαυση μιας χλυαρής Irish Edition Guinness στο Gravity Bar, στον έβδομο όροφο με θέα όλη την πόλη. Ιούνιος 2010, Κυπαρισσία με καλούς φίλους και παγωμένη μπύρα. Το όνομα αυτής, Νέδα, το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας μας. Lager, παρασκευάζεται στη Μεσσηνία και σίγουρα της αξίζει να βρει μία θέση στα τραπέζια της ελληνικής οικογένειας. Μάιος 2011, Χίος για επαγγελματικούς λόγους: σε μαγαζί με παραδοσιακά προϊόντα, την προσοχή μου κέντρισε ένα μπουκάλι με έντονο κόκκινο χρώμα. Το όνομά του: Μαστιχοκάνελο της ποτοποϊίας Κακίτση. Οι κόρες του Λάμπρου Κακίτση τιμούν τον πατέρα τους και παντρεύουν το λικέρ μαστίχας με την κανέλα, δημιουργώντας ένα από τα πιό υπέροχα λικέρ.

Στο MIMAYA η επιλογή των ποτών έγινε με μεγάλη προσοχή. Το κάθε κρασί επιλέχθηκε προσεκτικά και προορίζεται για να ταιριάζει με τις γεύσεις της κουζίνας μας. Αγιωργήτικο, Μοσχοφίλερο, Λαγόρθι κι άλλες ελληνικές ποικιλίες συναντούν τις αλλοδαπές ποικιλίες του Merlot, του Syrah και του Sauvignon Blanc, που οι έλληνες αμπελουργοί καλλιεργούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Δοκιμάστε το ελληνικό μοσχάτο Aλεξάνδρειας και μετά το μοσχάτο της περιοχής του Άστι, για να πάρετε μια γεύση της μαγείας του κρασιού, του πώς μπορεί μια ίδια ποικιλία να δημιουργήσει δύο τόσο διαφορετικές γεύσεις. Δοκιμάστε μια παγωμένη μπύρα Νέδα, συνοδεύστε το λαβράκι και το ριζότο κουνουπίδι με τα xτένια με το τσίπουρο Βασιλιάς από την Αράχωβα. Ελάτε να δοκιμάσετε την πλούσια λίστα κρασιών μας γιατί, στο κάτω κάτω, “wine rejoices the heart of man and joy is the mother of all virtues”Johann Wolfgang von Goethe, 1771.  Ι.Μ.