Dafnios: Το κρασί του Δεκέμβρη έρχεται στο MIMAYA από την Κρήτη


Από την Κρήτη και το Οινοποιείο Δουλουφάκη, το Mimaya καλωσορίζει τη νέα δημιουργία της οικογένειας Δουλουφάκη, το Dafnios, μονοποικιλιακό λευκό από μία σπάνια γηγενή ποικιλία της Κρήτης με Ρεθεμνιώτικη καταγωγή, το Βιδιανό. Ξεχασμένη και σχεδόν εξαφανισμένη λόγω της ευαισθησίας της, επανέρχεται στο προσκήνιο χάρη στην επιμονή και τις προσπάθειες οινοποιών της Κρήτης. Δίνει κρασιά κιτρινοπράσινου χρώματος με έντονα φρουτώδη αρώματα και ευχάριστη, ισορροπημένη οξύτητα. Η καλλιέργειά της εστιάζεται κυρίως στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Δοκιμάστε το κρασί του Δεκέμβρη με το φρέσκο φιλέτο τσιπούρας ψημένο στη λαδόκολλα στο φούρνο με δεντρολίβανο και φρέσκο θυμάρι, το οποίο σερβίρεται με ντομάτα κονφί, βασιλικό και σάλτσα βουτύρου με οστρακοειδή, το νέο εξαιρετικό πιάτο του chef μας Μιχάλη Ηρωγλίδη.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ για το Dafnios από το Κτήμα Δουλουφάκη:

2011 – Gold Medal 11th Thessaloniki International Competition / 2010 – Silver Medal 10th Thessaloniki International Competition / 2009 – Silver Medal Bruxelles Concours Mondial