Ελλάδα: Το Mimaya σας ταξιδεύει με ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις


Με εξαιρετικές μεσογειακές και παραδοσιακές γεύσεις από την ελληνική κουζίνα, το ταξίδι μας στη Μεσόγειο συνεχίζεται. Χρησιμοποιώντας αγνά ελληνικά προϊόντα, η ομάδα του Mimaya μαγειρεύει για σας κότσι από αρνάκι μαριναρισμένο και ψημένο στο φούρνο με φρέσκα μυρωδικά, γαρνιρισμένο με ριγανάτες πατάτες φούρνου, ψάρι α λα Σπετσιώτα με λαχανικά και φρέσκια ντομάτα, αλλά και ένα λαχταριστό νηστίσιμο πιάτο: ψήτο καλαμάρι στη σχάρα γεμιστό με ψητά λαχανικά, κουκουνάρι και λιαστή ντομάτα με λαδολέμονο και ρίγανη που το σερβίρουμε με φάβα Σαντορίνης και καραμελωμένο κρεμμύδι.

Στο Mimaya ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στην Ελλάδα και διαλέγοντας ένα από τα τρία μενού μας, σίγουρα θα απολαύσετε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Για την αρχή: μια ποικιλία από παραδοσιακά ψωμάκια σοφικά, γεμισμένα με φέτα Παρνασσού, με φρέσκο σπανάκι και με άγρια χόρτα και το πιάτο με τα μικρά μας ορεκτικά που περιλαμβάνει γαύρο μαρινάτο πάνω σε ραδίκια βραστά, ντάκο κρητικό με μυζήθρα, μελιτζάνες ιμάμ με λαδοτύρι Μυτιλήνης, ντολμαδάκια με ρύζι και άγρια μανιτάρια και μίνι χωριάτικη σαλάτα. Μπορείτε να συνδυάσετε τα μενού μας με το εξαιρετικό λευκό κρασί από την Κρήτη, το Δάφνιος από το κτήμα Δουλουφάκη ή με ένα Κόκκινο Φιλί από το κτήμα Συμεωνίδη, ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί από το Παγγαίο.  Η παραδοσιακή καρυδόπιτα, συνταγή της μητέρας του chef μας Μιχάλη Ηρωγλίδη, σερβίρεται με σοκολάτα και παγωτό γιαούρτι φτιαγμένο από εμάς και ο θρακιώτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς σερβίρεται με αμύγδαλα, μύρτιλα και σάλτσα από λουκούμι τριαντάφυλλο. Σας περιμένουμε στο Mimaya να απολαύσετε τα μενού της εξαιρετικής ελληνικής κουζίνας μας!