Μαγειρεύοντας Αγνό με αγάπη…


Πώς θα σας φαινόταν να δοκιμάζατε σπιτικές χυλοπίτες, φτιαγμένες με τα πιο αγνά υλικά και μαγειρεμένες από έναν επαγγελματία chef; Εμείς στο Mimaya το δοκιμάσαμε και βάλαμε τον chef μας Μιχάλη Ηρωγλίδη στην κουζίνα, όχι αυτή τη φορά για να μαγειρέψει τα πιάτα του εστιατορίου μας, αλλά για να μας μαγειρέψει σπιτικές χυλοπίτες. Το αποτέλεσμα: άκρως γευστικό και εντυπωσιακό! Τα ζυμαρικά της Βίβιαν Κωνσταντέλλου και της εταιρείας “Αγνό Με Αγάπη” ενέπνευσαν τον chef μας! Δημιουργήθηκαν, έτσι, έντεκα διαφορετικές συνταγές για κάθε γεύση ζυμαρικών. Η συνταγή για τις Χυλοπίτες με γεύση Βατόμουρο με Μανιτάρια πορτσίνι και porto bello, κρέμα τυριού, απάκι Κρήτης και πεκορίνο Αμφιλοχίας κέρδισε από την αρχή την προτίμησή μας, καθώς ντύνει την παραδοσιακή γεύση με μια μοντέρνα και γλυκειά χροιά.

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ “ΑΓΝΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ” ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΑΠΑΚΙ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ  10 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ  50 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTO BELLO

250 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ  ½ ΚΡΕΜΜΥΔΙ  1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ  ΛΙΓΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ  250 ΓΡ. ΑΠΑΚΙ ΚΡΗΤΗΣ

100 ΓΡ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ  2 ΚΥΒΟΥΣ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ  ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πρώτα κόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το Απάκι Κρήτης, κομμένο και αυτό σε μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε νερό και τους κύβους λαχανικών. Αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και μετά ρίχνουμε το τυρί και το μαϊντανό. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι (όσο μας ευχαριστεί).

Ξεχωριστά, βράζουμε τις χυλοπίτες με το βατόμουρο, σουρώνουμε και σερβίρουμε στα πιάτα, προσθέτοντας τη νόστιμη σάλτσα μας και το τριμμένο Πεκορίνο Αμφιλοχίας.

TIP:  ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ 1 ΛΕΠΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ.

Όλη τη σειρά με τα προϊόντα Αγνό Με Αγάπη μπορείτε να τη βρείτε στο MIMAYA SHOP.

10313822_668936426476861_3888208816074116007_n